Langeland-Ærø Provsti
 
   
     
 

Stoense Kirke

Stoense KirkeStoense KirkeStoense Kirke

 

Stoense Kirke er bygget i middelalderen med træskærer-arbejde i bruskbarok af Hans Gudewerth og Lorentz Jørgensen. Der er en række fine romanske billedkvadre indsat rundt om i kirkens mure.

 

Prædikestol af Hans Gudewerth er udført i sen-renæssancestil ca. 1635.

 

Altertavlen stammer oprindelig fra Tranekær kirke og er udført i 1644 af Lorentz Jørgensen.

 

Billedkunster Maja Lisa Engelhardt har i 2005 skabt to kontrastfyldte glasmosaik-vinduer til kirken. Som i andre af kunstnerens værker har hun formået at skabe spænding mellem lys og mørke, vildskab og ro.

 

Kunstværkerne er skænket af Ny Carlsberg Fondet.

 

På kirkens tårn ses årstallet 1600 og initialerne NH HH. Det menes at være initialerne på den afholdte provst for Snøde-Stoense, Niels Hansen Hindsholm, og blev formentlig opsat ved den store ombygning af kirken.

 

Stoense kirke har en fantastisk god akustik. Sidst i 1970-erne begyndte Christian Vincens Steensen-Leth, Steensgaard, at arrangere sommerkoncerter med klassisk musik i Stoense kirke. Disse koncerter har gennem tiden fået musikelskere og musikere fra nær og fjern til at besøge Stoense kirke.

 

Kirken er åben, når graveren er på kirkegården.

 

Sognepræster: Hans Henrik Merrild og Peter M. Møberg.

 

 

Kilde: Norldlangeland pastorat / Kirkebladet for Langeland og Strynø

 

 
 
  Langeland - Ærø Provsti - Bellevue 3 C, 5900 Rudkøbning - Kontaktperson: Joan Harding Gotfredsen - 62 50 11 88 - jhg@km.dk