Julehilsen fra provsten
20. december 2021

Julen 2021

Kære rådsmedlemmer, præster og alle I andre, der arbejder i og for kirken på hver jeres måde.

Det er Lucia-dag i dag. Dødsdagen for en af oldtidens martyrer, den hellige Lucia. Det fortælles, at hun som forfulgt kristen sneg sig ud om natten for at bringe mad og lægende urter til de fattige. For at kunne se, havde hun en krans med lys i håret. Hun bragte lyset med sig i mere end en forstand.

Lys i mørket. Det er julens budskab. Uanset, hvor svært det hele ser ud, så skinner Guds lys i mørket. Ingen og intet kan få bugt med det. Mørket, det svære og tunge, problemerne. Det er der alt sammen i vores liv med hinanden. Men vi må lytte til og åbne øjne og hjerte for, at lyset skinner i mørket. Midt i alt det svære kom – og kommer – Gud til os. Måske i skikkelse af et lille nyfødt barn, der har brug for vores omsorg. Måske i skikkelse af et medmenneske, der har brug for et trøstende ord eller at kærligt smil. Luther sagde, at den, der har set ind i et lille barns øjne, har set Gud. Det er I Kristus, vi ser Gud. Det er i hinanden, vi skal se Guds lys i vores liv.

Af og til møder man nogle triste, sure lyseslukkere. Jeg vil gerne takke alle jer for at være lysetændere!

I kirkerne, i den daglige omgang med hinanden, i det gode samarbejde om bedst muligt at sprede evangeliets lys og glæde.

”Den, som Guds lys falder på, ser det store i det små!”   Tak!

Med ønsket om en glædelig og velsignet jul       Trille Brink Westergaard

Andre Nyheder

Kommende arrangementer