Provstirejse til Rom og Assisi 2023
11. oktober 2022

Årets provstirejse for langelænderne går i 2023 til Rom og Assisi. Sognepræst Li Have Otterstrøm har allieret sig med Anders Bager Eriksen hos Historiske Rejser til en skøn livsnyderrejse til Italien i form af 4 dage i Rom og 4 dage i Assisi.

Hovedingredienserne på rejsen bliver det skønne Italien i form af dens mange arkitektoniske skatte, den store kirkehistorie og masser af fællesskab i form af måltider på italienske restauranter på en række forskellige steder i Rom og i Assisi.

Dagene i Rom bliver intensive med en lang række af kulturelle besøg i Italiens levende hovedstad, hvor man virkelig mærker en by der aldrig sover. Herefter følger en hel anderledes ro i Assisi, der ligger midt de smukke Umbriske bjerge og hvor fortællingen koncentrerer sig om den Hellige Frans´ liv og hvor besøgene går i hans fodspor på en række af smukke natursteder hvor Frans af Assisi yndede at opholde sig.

Som udgangspunkt bor vi på hoteller centralt i begge byer. Men kommer tilmeldingerne i tide vil vi forsøge om vi kan opgradere os til at bo på klostre der ligger lige så centralt i begge byer.

I Rom skal vi blandt andet til Pavelig Messe samt en tur igennem Vatikanets samlinger og se den mest lysende kunstudsmykning i form af Det Sixtinske Kapel, vi skal rundt i Peterskirken og vil blive bragt på forskellige byvandringer i Rom, hvor vi ser steder som Piazza Navona, Campo di Fiori, Pantheon, Den Spanske Trappe, Trevifontænen, Colosseum, Forum Romanum samt Lateranet. Vi bor tæt på Colosseum. Der vil være en skøn lysaften i det folkelige og charmerende kvarter Trastevere og derudover også en hel fridag i Rom.

Mellem de to byer oplever pavens sommerpalæ Castelgandolfo ved Albanersøen og de smukke bjerge over Rieti-dalen, hvor Frans yndede at komme og indstiftede julekrybbetraditionen samt hans regel om et ideal om fattigdom.

I Assisi vil vi som nævnt gå i fodsporene på Frans og opleve steder som La Verna, Santa Maria degli Angeli, Carceri delle Erema og San Damiano samt vores egen by Assisi hvor næsten alle bygninger relaterer sig til Frans. Frans søgte mod naturskønhed og særligt steder som La Verna og Carceri delle Erema kan man godt se frem til siger Anders Bager Eriksen, der er rejseleder på turen og gennemførte en lignende rejse i 2021. Anders både arrangerer rejsen og er rejseleder på turen ligesom han har været på de langelandske sognerejser i de seneste år.

Såvel Li Have Otterstrøm som Anders Bager Eriksen glæder sig til at udbrede kendskabet til rejsen og til at se jer på denne rejse.

Anders holder foredrag om rejsen på Langeland i januar måned (dato meldes ud senere).

Rejsens pris er 10.399 DKR og inkluderer al transport på rejse samt overnatning i dobbeltværelse med morgenmad. Flybillet er ikke medregnet endnu – til januar kan flybilletter bookes og dette indføjes i pris.

Andre Nyheder

Kommende arrangementer